سردخانه صنعتی

ساخت وبلاگ

طرز کار سردخانه صنعتی :

همانطور که می دانید منظور از سردخانه صنعتی تجهیزاتی هستند که توسط ساندویچ پنل و قطعات دیگر بصورت اتاقهایی خنک جهت نگهداری محصولات کشاورزی، دامی، داوریی، اجساد و .... مورد استفاده می‌باشد. این تجهیزات بدین سبب صنعتی نام گرفته‌اند که در ابعاد و ظرفیتهای بالایی تبریدی و سرمایشی مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت استعلام قیمت سردخانه صنعتی می بایست با واحد فروش و یا واحد فنی شرکت مهتاب گستر تماس برقرار نمایید.

سردخانه‌های صنعتی همانند تمامی تجهیزات صنعتی تراکمی از سیکل تبرید تراکمی جهت خنک سازی و نگهداری موادغذایی و محصولات کشاورزی و دامی استفاده می‌کند. سردخانه صنعتی جهت عمل تبرید به چهارقطعه اساسی از جمله کمپرسور، کندانسور، شیرانبساطی و  اواپراتور می‌باشد. در مرحله اول از یک سیال مبرد که می‌توانند گاز فریون یا آمونیاک باشد جهت خنک‌سازی استفاده می‌گردد. ننقطۀ شروع هر سیکل تبریدی کمپرسور آن است. کمپرسور به عنوان قلب سیکل‌های تبریدی می‌باشند. سیال مبرد در ابتدا وارد کمپرسور می‌شود  و در آنجا دما وفشار سیال بالا می رود. فشار ایجاد شده حکم نیروی محرکه را برای طی کردن سیکل تبرید بازی می‌کند. در مرحله بعد این سیال متراکم شده وارد کندانسور می گردد و دمایش کاهش می یابد و بدین منظور از جریان آب یا فن دمنده هوا استفاده می گردد. انتخاب نوع خنک کننده متناسب با ظرفیت سرمایشی سردخانه می باشد. کندانسور در حقیقت به مانند یک مبدل حرارتی پوسته لوله عمل کرده و دمای سیال را کاهش می‌دهد. در مرحله بعد نوبت به  عبور سیال مبرد از یک شیر فشار شکن(شیر انبساطی یا همان لوله های مووئین) می رسد. در اینجا فشار سیال به یک باره کاسته می‌شود و بخش وسیعی از سیال مبرد به واسطۀ این کاهش فشار به گاز اشباع تبدیل می‌شود. در پایان سیال مبرد از اواپراتور عبور نموده و گرمای محیط را جذب و سرمای خود را به محیط و مواد مورد نظر منتقل می کند. در این مرحله بواسطه جذب گرمای محیط یا مواد این سیال تبدیل به گاز داغ و متراکم می گردد. این گاز مجدداً به کمپرسور فرستاده می‌شود تا سیکل تبرید دوباره تکرار شود. انتخاب نوع کمپرسور و سایر تجهیزات روی عملکرد کلی سردخانه‌های صنعتی تأثیر مستقیم می‌گذارد.

انواع سردخانه صنعتی و عملکرد آنها:

اولین شاخصه جهت تفکیک سردخانه های صنعتی به اقسام مختلف محدوده دمایی جهت استفاده در محیط مورد نظر می باشد. به طور کلی سردخانه‌های صنعتی از نظر دمایی به دو دستۀ سردخانه‌ صنعتی بالای صفر و سردخانه‌های صنعتی زیر صفر تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه به تشریح عملکرد هرکدام از این دو مدل سردخانه صنعتی می پردازیم.

سردخانه صنعتی بالای صفر

نگه‌داری برخی از محصولات خوراکی و دارویی دردماهای زیر صفر موجب از بین رفتن بافت شیمیایی و فیزیکی محصول شده و کیفیت آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. همچنین گاهی در صنایع تولیدی ممکن است نیاز به اتاقکی جهت سرماسازی تا دمای مشخصی(اتاقهای پیش سرمایش) وجود داشته باشد. در این گونه از موارد کارفرمایان به سراغ ساخت سردخانه‌های صنعتی بالای صفرمی‌روند. محدوده دمایی این سردخانه‌ها معمولاً بین مثبت یک درجه تا مثبت پانزده درجه سانتیگراد ، متغییر می باشد. انتخاب محدوده دمایی بستگی به کارایی سردخانه و هدف اصلی از تأسیس آن دارد مهم‌ترین موارد استفاده از سردخانه‌های صنعتی بالای صفر برای وقتی است که بخواهید محصولی را برای مدت زمانی کوتاه نگهداری کنید. البته این مورد بیشتر در رابطه با محصولات کشاورزی و انواع میوه‌ها و سبزیجات است. در این گونه موارد بهتر است دمای محصول به نقطۀ انجماد آن نرسد و تازگی اولیه محصول حفظ شود. مدت زمان نگهداری محصولات مذکور در سردخانه صنعتی بالای صفر نباید بیش از 15 روز به طول بینجامد. سردخانه های صنعتی بالای صفر خود به دو صورت کوتاه مدت و بلندمدت تولید و به مشتریان عرضه می گردد. در سردخانه‌های کوتاه مدت با توجه به اینکه محصولات پیوسته در حال گردش بوده و با محصولات جدید جایگزین می‌شود، نیاز به ظرفیت انبارداری زیادی ندارد. سردخانه‌های صنعتی بالای صفر با هدف نگهداری بلندمدت از برخی محصولات بسته به سایز مشتری و بصورت سفارشی ساز ساخته می شوند. در این سرخانه‌ها به طور معمول پروتکل مشخصی وضع شده و محصولات تحت شرایطی خاص در سردخانه نگهداری می‌شوند. از جمله موادی که برای نگهداری آن ها از سردخانه‌های دما بالا کمک گرفته می‌شود می‌توان به محصولات لبنی، پروتئینی، دارویی، گل و گیاه و اشاره کرد.

سردخانه صنعتی زیر صفر

سردخانه‌های صنعتی زیر صفر درست مقابل سردخانه‌های بالای صفر قرار می‌گیرند. در این سردخانه‌ها معمولاً هدف اصلی منجمد کردن محصولات خوراکی، کشاورزی و است. البته گاهی نیز در طراحی فرایندهای صنعتی ممکن است از سردخانه‌های فوق سرد استفاده شود. محدوده دمایی سردخانه‌های زیر صفر می‌تواند بین منفی پنج تا منفی چهل و پنج درجه باشد؛ اگرچه محدوده دمایی میانگین برای این سردخانه‌ها بین منفی دوازده تا منفی بیست و سه درجه سانتیگراد است و از دماهای پایین‌تر برای مصارف خاص استفاده می‌شود. هدف اصلی از طراحی سردخانه‌های زیر صفر نگهداری مواد به صورت طولانی مدت است. مگر برای برخی از محصولاتی که نسبت به گرما حساسیت بالایی دارند. از جمله مواد خوراکی‌ای که در این سردخانه‌ها نگهداری می‌شود می‌توان به انواع گوشت حیوانات مختلف و صیفی‌جات منجمد اشاره کرد. سردخانه‌های زیر صفر را نباید با تونل‌های انجماد اشتباه گرفت؛ زیرا در این سردخانه‌ها دما به صورت پیوسته در این محدوده دمایی باقی می‌ماند.

مهم‌ترین جزئی که در سردخانه‌های زیر صفر باعث این افزایش ظرفیت سرمایشی می‌شود، دستگاه کمپرسور سردخانه است. در سردخانه‌های زیر صفر معمولاً از کمپرسورهای چند مرحله‌ای استفاده می‌شود. در این کمپرسورها عمل فشرده‌سازی سیال مبرد در چند مرحله صورت گرفته و در نتیجه گرمای سیال مبرد در هنگام خروج از کمپرسور خیلی بالا نیست. این مورد روی عملکرد سرمایشی کمپرسور تأثیر مثبت می‌گذارد. نکتۀ دیگر توان عملکردی کمپرسورهای زیر صفر است که نسبت به کمپرسورهای بالای صفر عدد کمتری خواهد بود. به طور کلی سرعت گردش سیال در سردخانه‌های زیر صفر سریع‌تر است اما قدرت موتور کمپرسور کمتر خواهد بود. به کارگیری یک کمپرسور بالای صفر (کمپرسوری با توان بیشتر) در سردخانه‌های زیر تولید گرمای اضافی می‌کند؛ که اگر برای دفع این گرما چاره‌ای اندیشیده نشده باشد، باعث داغ شدن موتور کمپرسور شده و روی عملکرد سرمایش نیز تأثیر مخرب خواهد داشت.

سردخانه صنعتی دو مداره

در برخی از موارد ممکن است به هر دو نوع سردخانه‌های صنعتی زیر صفر و بالای صفر نیاز پیدا شود. در این مواقع بهترین راه کار استفاده از سردخانه‌های صنعتی دو مداره است. در این سردخانه‌ها بسته به نیاز می‌توانید برنامۀ عملکردی سردخانه را مجدداً تنظیم کرده و از آن برای سرمایش زیر صفر یا بالای صفر بهره ببرید. تنها نکته‌ای که در رابطه با سردخانه‌های دو مداره وجود دارد این است که در هر بار بازتعریف مجدد سردخانه لازم است تخلیۀ کامل سردخانه صورت گرفته و دیواره‌های آن ضد عفونی شود. زیرا ممکن است مقادیری از محصولات گذشته در سردخانه باقی مانده و به مرور دچار پوسیدگی شود؛ که در این صورت بوی نامطبوعی ایجاد می‌کند. اگرچه گفته می‌شود بهتر است برای نگهداری محصولات با دمای نگهداری متغیر از تجهیزات سردخانه‌ای مجزا استفاده شود، اما ساخت یک سردخانه مجزا هزینه‌های زیادی در پی خواهد داشت. به همین خاطر است که امروزه استفاده از سردخانه‌های صنعتی دو مداره به امری متداول تبدیل شده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با سردخانه صنعتی زیر صفر و بالای صفر به سایت مهتاب گستر مراجعه نمایید.

تولید برج خنک کننده...
ما را در سایت تولید برج خنک کننده دنبال می کنید

برچسب : سردخانه صنعتی, قسمت سردخانه صنعتی, فروش سردخانه صنعتی, نویسنده : محمدی coolingtoweri بازدید : 73 تاريخ : شنبه 3 تير 1402 ساعت: 16:06